Medlemssida

Kopia av Kerstins mejl till kören:


Kära vänner!


Det blev påsk i år också, men en annorlunda sådan. För mig blev det extra tydligt att svenska kyrkans gudstjänstverksamhet i mångt och mycket bygger på körsång och  körsångarnas medverkan. Det är inte detsamma med bara en liten organist på läktaren.


Madrigalkörens styrelse har under veckan som gått funderat över hur vi går vidare. Våra vårkonserter är ju sedan tidigare inställda och nu har även, som ni säkert redan vet, Vetlanda kommun beslutat att flytta fram Vetlandafesten till den 15-16/8. Styrelsen har diskuterat hur vi gör med Madrigalkörens deltagande och kommit fram till att det nog blir svårt för oss att få ihop full kör i alla stämmor och att hinna öva tillräckligt under våren och sommaren. Därför kommer vi att tacka nej till att delta vid Vetlandafesten.


Vad gäller vår resa till Berlin, den sista helgen i augusti, så har vår flygresa med Bra-flyg blivit inställd. BQ-travel har erbjudit sig att ordna ett alternativ men styrelsen har, p.g.a. rådande omständigheter, valt att avboka hela resan. Situationen känns för osäker både ur övnings- och resesynpunkt.


Sammantaget gör detta att styrelsen har beslutat att tills vidare pausa de gemensamma körövningarna på onsdagskvällarna. Körledaren uppmuntrar dock till egen övning för att ni ska slippa allt för svåra abstinensbesvär. Sjukvården är ju som bekant redan hårt belastad.


Styrelsen har funderat över om det eventuellt kan vara möjligt med en gemensam våravslutning utomhus i slutet av maj. Vi avvaktar lite med beslut och återkommer i så fall med inbjudan.


Ingen av oss vet hur situationen utvecklar sig i sommar och höst men vi väljer ändå att be er boka in följande datum inför hösten:

29-30/8 Körhelg

20/9 Konsert Nässjö kyrka

5-6/12 Adventskonserter Lommaryd/Eksjö kyrka

Tisd 22/12 körövning Missionskyrkan

Sönd 27/12 kl 16? Julkonsert Missionskyrkan


Jag skulle vara tacksam om alla kan bekräfta att ni läst mailet och tagit del av informationen. 


Önskar att alla håller sig friska och att ni mellan sångövningarna kan njuta av en skön vår!


Varma hälsningar från

Vetlanda Madrigalkörs styrelse

gm Kerstin